martes, 3 de junio de 2014

Video Human Baby



Després de visualitzar el vídeo de http://www.tu.tv/videos/baby-human-sentir i documents treballats: Emocions.  He pogut aprofundir de les emocions que des de el moment de naixement dels infants.
L´esser humà té moltes emocions i des de el primer moment de vida, primerament el nadó ho expressa mitjançant grunyits, plors, etc., però la forma de tractar les emocions dependrà del temperament de l´infant i de les persones que tingui al voltant.

Les primeres interaccions dels infants amb algú que ensenyi al nadó a riure són molt importants, si aquest infant no té una persona que l´ensenyi, aquest tardarà més. El documental ens diu que els infants als 3 mesos d´edat experimentin un canvi social, es a dir, volen comunicar-se, socialitzar-se, en definitiva ja volen jugar, i aquest vídeo ens diu que és aquí quan els pares el volen traure i ensenyar-lo als seus amics o altres contexts. La veritat és que aquí jo no estic d´acord, crec que no té perquè ser així, tot per a mi, depèn del caràcter de l´infant, si és molt ploro, molt tranquil, etc. Depenent de si el nin o nina és més o menys difícil crec que el trauran més cap a altres contexts o no, no crec que l´edat sigui l´indicatiu.
Existeixen investigacions respecte que als tres mesos el infants ja expressen les emocions de alegria, frustració, com per exemple quan el vídeo ens mostra a diferents bebès amb la cinta nugada al braç i imatges.

És de vital importància que els pares, l´adult sàpiga reconèixer el plor del nen, perquè és moltes voltes el llenguatge del nen per expressar el que li passa, per això hi ha diferents formes de plorar, de fam, d´angoixa, de por, d’avorriment. Si les mares ho identifiquin tot anirà millor cap a l´enteniment de les dues parts però no oblidem que els infants també aprenen a reconèixer les emocions dels adults, i saben identificar-les. He pogut veure al vídeo com diferents infants davant les reaccions de les mares, alegres, tristes, i paraules relacionades, aquest es decantaven per dirigir la mirada a les mares alegres. Ens diu que primer els infants associen  les cares contentes amb les paraules de les mares, cap a les 12 setmanes de vida, desprès a altres dones i més tard al pares. Jo ho debatria, obriria una línia de debat, no crec en veritats absolutes, i penso que en relació als pares tot depèn del vincle afectiu que tinguin, el temps que passen junts, la qualitat de temps i l´estima que els hi donen.
Deixant aquest debat obert vull esmentar que els nadons tenen una capacitat d´expressar les emocions primàries ( alegria, sorpresa, frustració i ira) i després ja venen les altres emocions. Però alerta! No tots els infants reaccionen de igual manera , cada nin i nina té el seu caràcter.
A cada estímul l´infant reacciona d´una manera o d´una altra, aquests tenen unes reaccions diferents i el més important és que l´adult les conegui i tot pel seu caràcter.  Uns nins tindran una tolerància a la frustració diferent a un altre, uns es rendiran, uns altres demanaran l´ajuda de l´adult, altres ploraran, uns tindran por a alguna cosa com pot ser un pallasso, etc.

He descobert que existeixen investigacions al voltant de com els infants tranquils tenen una reacció del lòbul frontal dret en front a estímuls nous, en canvi els més inquiets tenen una resposta exagerada en el lòbul frontal esquerre. Cada infant té la seva personalitat i el paper dels pares té que canviar necessàriament. Realment el que té un infant més inquiet té un paper més costos però amb compressivitat i amb una bona labor va ajudant al seu fill a tenir un correcte desenvolupament.

Els pares podem anar modificant aquest caràcter amb comprensió, ajudant-lo a pesar de que cada nin i nina tingui les seves pròpies reaccions front al mon.  Jo com a mare sé i conec molt el caràcter del meu fill i penso que el seu comportament depèn moltes voltes de com les persones que l´envolten quan jo no hi soc el saben portar o no, si l´ajuden a canalitzar les diferents emocions o tal volta les frustracions, és veritat que els infants amb un caràcter complicat o més inquiet dona molta més feina però el més important és estar ahi, donar suport i intentar explicar les coses amb tranquil·litat.

Cada infant expressa la seva frustració de moltes formes, tenen diferents estratègies creatives per ali viar-la.
Apareixen més tard les emocions d´orgull o de vergonya i sols quan els infants tenen premis i llogres o fracàs apareixen inconfundiblement. Però tot depèn del temperament.

Vull finalitzar aquesta entrada recordant que el viatge emocional dels essers humans comença al néixer  i ens acompanya tota la vida, que la seva evolució depèn de el que ens envolta (persones, context) per el que el temperament no és un destí, que cada persona té un caràcter que ens fa únics en el món però que la tolerància a les diferents emocions es poden treballar sempre. Aquest vídeo reforça encara més el que ja sabia per experiència pròpia com a mamà i està bé poder reflexionar al voltant d´allò.

No hay comentarios:

Publicar un comentario